Bog / Bøf / Bif

Bog/Bøf/Bio 

Kom med til en spændende kulturel aften i Glumsø Bio, hvor vi starter med at høre om bogen Tysktime af Sigfried Lenz, før vi ser filmen af samme navn.

”Bøf, Bog og Bif” er et samarbejde mellem Café Rejseladen, Glumsø Bio og Glumsø Bibliotek. Da Café Rejseladen er lukket frem til marts måned, har vi valgt af lave en omgang ”Bog og Bif”, hvor vi skal se filmen, Tysktime af Sigfried Lenz.  

Det er en god måde at mødes med andre og både se film og høre om bogen bag. Normalt hygger vi også omkring spisningen i Café Rejseladen. Alle kan komme – også alene.

Denne gang er det Siegfried Lenz' klassiker Tysktime, som er filmatiseret af Christian Schwochow – i forjættende smukke billeder, med Sonja Richter på rollelisten og delvist optaget ved det danske vadehav.

Vi starter lige efter Anden Verdenskrig, hvor den unge Siggi Jepsen er sendt til en anstalt for adfærdsvanskelige unge. I tysktimen skal han skrive om 'Pligtens glæder´, men han kan ikke komme i gang med opgaven. Så i stedet begynder han at skrive om sin opvækst i den nordtysk landsby Rugbüll ved den dansk-tyske grænse, hvor hans far er politibetjent og nidkært overvåger, at den lokale kunstner Nansen (bygget over Emil Nolde) overholder nazisternes maleforbud.

Ud over sit frapperende familiedrama byder filmen også en på én gang storslået og humoristisk beskrivelse af marsken og dens befolkning midt i krigens vanvid.

Du kan låne bogen på Glumsø Bibliotek eller finde den på eReolen under Næstved Bibliotek.

Aftenens program ser  således ud

Kl. 19.00 mødes vi i Glumsø Biograf og Kulturhus
Oplæg om bogen bag filmen ved Glumsø Bibliotek
Vi ser filmen
Efter filmen er der tid til diskussion

Pris og tilmelding

Pris for filmen : 80 kr. 

Book din plads på: www.glumsoe-bio.dk

Der er begrænset antal pladser (kun 24) så det er "først til mølle".

Husk mundbind 

Ovenstående priser er baseret på tilmelding før arrangementet.